reciklirana vrečka za sadje in zelenjavo

Ustvarjalna ideja: Reciklirana vrečka iz zaves za večkratno uporabo

Ko gremo po nakupih v povprečju domov, prinesemo 3 – 4 šumeče vrečke, v katerih je sadje oz. zelenjava. Doma tako šumeča vrečka konča v smeteh.

Zmanjšaj, ponovno uporabi in recikliraj. Cilj je, da zmanjšamo vpliv na okolje in s ponovno uporabo, tako se zmanjšujemo količino odpadkov.

Naredila sem reciklirano vrečko za sadje-zelenjavo in razsutih izdelkov, ki se lahko uporabi večkrat. Ker sem bila z izdelavo recikliranih vrečk zelo zadovoljna sem se odločila, da jih vam pokažem.

Izdelava vrečke iz zavese je enostavna in hitra. Pri krajšanju zavese mi je ostalo nekaj zavese. Za izdelavo vrečke, ni bilo treba kupiti blaga. Ročaje sem izdelala tudi iz blaga, ki sem ga že imela doma. Zavesa je lahka, prosojna in zračna tkanina. Velikost mojih vrečk je 42 cm x29 cm. Ročaji so dolgi 55 cm. Vrečke sem šivala s šivalnim strojem. Iz tkanine za zaveso sem izrezala dva pravokotnika in jih zašila po dolžini in nato zarobila na vrhu in dodala ročaje za vrečko. Nato sem dvakrat zašila ob straneh in spodaj. Tako sem izdelala 3 reciklirane vrečke za večkratno uporabo.

Reciklirana vrečka iz zaves za večkratno uporabo je popolna za nakup sadja- zelenjave in razsutih izdelkov. Je tudi bolj funkcionalna od plastičnih vrečk in ne obremenjuje okolja, ki ga povzročajo izdelki za enkratno uporabo.

Vrečke bom vzela seboj, ko bom šla po nakupih.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »